Az összecsukható sátor tisztítása és karbantartása


Vissza
Használati útmutató, hogyan tároljuk és tisztítsuk helyesen sátrunkat. Tippek, hogyan tudjuk sátrunk élettartamát meghosszabbítani


Először is győződjünk meg arról, hogy az összecsukható sátorból semmilyen elem sem hiányzik.A sátor váza, tetőponyva,3 teli oldalfal - esetleg a negyedik is. Másodsorban döntse el, hol szeretné azt tárolni. A tárolás előkészületei nagyon fontosak. 

Hogyan tisztítsuk a sátrat?

Valószínűleg egy jól sikerült esemény után elsősorban nem a sátor kitisztítására és tárolására gondolunk. Pedig mi sem egyszerűbb ennél. Elég az enyhe tisztítószeres víz, és már kezdhetjük is. Nedves törlőruhával szinte minden szennyeződést könnyedén eltávolíthatunk. Makacsabb szennyeződés esetén ajánlott fóliára/PVCre való tisztítószerrel próbálkozni.

Mindenképpen a legjobb és ajánlott a használat után azonnal megtisztítani a ponyvát, mivel a friss szennyeződés sokkal gyorsabban és könnyebben eltávolítható, mint a rászáradt, régi foltok.


A sátor helyes tárolása

A sátornak mindenképpen teljesen száraznak kell lennie. Amennyiben nedvesen csukja össze a sátrat, a ponyva összeragadhat,megpenészesedhet , és használhatatlanná válhat. A legmegfelelőbb tárolási megoldás mindenképpen száraz és alacsonyabb hőmérsékletű helyen, a hozzátartozó védőtokban, védve azt a szennyeződéstől.Az alacsonyabb hőmérséklet azért megfelelő, mert meggátolja a mikroorganizmusok, penész fejlődését,terjedését. Ugyanennyire fontos sátrunkat védeni a rágcsálóktól.  

 Ha a sátort nem a megfelelő védőtokban tároljuk, illetve rosszul zártuk azt, vastag porréteg lepheti be, amit nehezen tudunk eltávolítani maradandó nyomok nélkül. A rágcsáló pedig lyukakat hagyhatnak a ponyvában, ezzel teljesen használhatatlanná téve sátrunkat.

Mindenképpen fontos átgondolni, hol, hogyan, milyen körülmények között tároljuk sátrunkat. Ezzel jelentősen meghosszabbítható annak élettartama.

Hago Team